l'escola d'arts escèniques referent a les Terres de l'Ebre 
 

CURS 2022-23  consulteu horaris al PDF de Oferta Formativa curs 22/23

COMMEDIA DELL'ARTE

Adreçat a alumnes a partir de 17 anys, amb experiència.

  • Alumnes de la EMTT a partir de 2on nivell. 
  • Alumnes externs prova d'accés (consultar)


Hem de buscar l'origen de la Commedia dell'Arte a Itàlia, al segle XVI. La característica principal d'aquesta comèdia és que es tracta d'una senzilla trama prèviament definida, però en la qual els personatges improvisen el text.

És un estil bàsic de la Història universal de teatre. Es tracta d'un estil dramàtic profà, molt allunyat del caràcter religiós, dirigit a les classes populars amb una clara intencionalitat d'entretenir i conscienciar a parts iguals mitjançant l'aguda crítica social.

Disciplines artístiques com el teatre independent, teatre burlesc, la improvisació en escena, el circ, la pantomima o la mímica; elements teatrals com les màscares o les acrobàcies; la professionalització de l'ofici d'actor o actriu, i la creació de les companyies teatrals, són només una petita part de l'enorme llegat que la Commedia dell'Arte ens ha regalat per l'eternitat.

Després de conèixer breument la història i l'origen d'aquest gènere, l'alumnat coneixerà de quina manera s'organitzava la companyia teatral i descobrirà com aquestes obres reflecteixen una època a través del sarcasme dels personatges.

El curs desenvolupa el gènere teatral nascut al segle XVI, entrant en el món teòric i pràctic de la Commedia dell’Arte que és la base del teatre professional contemporani.

 Estudi dels diferents personatges. Creació de “canovaggio” (text).   

Creació de màscara amb professor especialitzat. Treball amb màscares. Esgrima i acrobàcia elemental.

ESPECTACLE FINAL: El curs finalitza amb la representació d’un espectacle que es representarà durant la Festa del Renaixement de Tortosa 2023.

Preu matrícula: 32,60 €  Quota mensual: 52.50 €  (alumnes matriculats en altres cursos: 32,60 €)